Humanitarna akcija Hrvatske obrtničke komore „Obrtnici za stradale od potresa“
Održana prezentacija upisa u strukovna zanimanja i strukovne škole
Obrtnička komora PGŽ je u sklopu svojih promotivnih aktivnosti održala prezentaciju Pročitaj više...
Sastanak s direktorom 3.MAJ-a - Tema: višemjesečno neplaćanje računa
Temeljem upozorenja većeg broja članova obrtnika, kooperanata brodogradilišta 3.MAJ u Rijeci Pročitaj više...
Info-dan o naukovanju okupio 60 poslodavaca u Art kinu
Nakon prvoga koji je održan u Splitu prije mjesec dana, drugi Info-dan o naukovanju Pročitaj više...
Predstavljen projekt Zajednička nabava HOK ZNA
U Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije u Rijeci održana je medijska prezentacija projekta Hrvatske obrtničke komore Pročitaj više...
INA novi partner u projektu |dq|Zajednička nabava – HOK ZNA|dq|
Svečanim potpisivanjem Sporazuma, definirana je suradnja Hrvatske obrtničke komore i INA - Industrija nafte... Pročitaj više...
ZAJEDNIČKA NABAVA – PROGRAM POGODNOSTI ZA OBRTNIKE
Zajednička nabava - Program pogodnosti za obrtnike! Pročitaj više...

Dopuna Upute za karantene za vozače teretnih vozila_MUPZbog mnogobrojnih upita o potrebi ili ne ostajanja vozača u karanteni dostavljamo Vam pojašnjenje Stožera civilne zaštite i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-e o mjerama koje se odnose na vozače teretnih vozila.

 

Nakon obavljenog prijevoza vozač teretnog vozila ima četiri mogućnosti:

 1. ostanak u kabini teretnog vozila do sljedeće potrebe istovara/utovara (nakon potrebnog odmora) na novoj lokaciji, ukoliko se radi o kraćem vremenskom razdoblju između tura. Zabranjen izlazak iz kabine!

 

 1. boravak u organiziranoj karanteni za vozače teretnih vozila

Za vrijeme boravka u karanteni za vozače teretnih vozila, vozač može biti pozvan i upućen na rad od strane svog poslodavca.

Ukoliko poslodavac nema potrebu vozača uputiti na rad (utovar ili istovar te prijevoz robe), taj isti vozač nakon zadnjeg obavljenog prijevoza mora ostati u karanteni najmanje 14 dana.

 

 1. boravak u karanteni za vozače teretnih vozila, organiziranoj unutar poslovnih prostora poslodavca sukladno mjerama zdravstvenog nadzora

U privitku objave se nalazi Postupnik temeljem kojeg se može formirati karantena, sukladno mjerama zdravstvenog nadzora, unutar poslovnih prostora poslodavca za svoje vozače, a vezano uz Uputu o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila od 15. ožujka 2020.g., Članak 2, Stavak 3.

Kontakti osoba iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-e kojima se možete obratiti za daljnje postupanje (isključivo za formiranje karantene u poslovnom prostoru): Vedrana Jurčević Podobnik (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) i Vesna Šušnić Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za vrijeme boravka u karanteni za vozače teretnih vozila, vozač može biti pozvan i upućen na rad od strane svog poslodavca.

Ukoliko poslodavac nema potrebu vozača uputiti na rad (utovar ili istovar te prijevoz robe), taj isti vozač nakon zadnjeg obavljenog prijevoza mora ostati u karanteni najmanje 14 dana.

 

 

Nakon zadnjeg obavljenog prijevoza, u slučaju kada poslodavac više ne treba vozača, osim boravka u karanteni u trajanju od 14 dana, vozač ima i drugu mogućnost, a to je odlazak u samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

 

 

 1. odlazak u samoizolaciju u trajanju od 14 dana

Ukoliko vozač teretnog vozila ode u samoizolaciju, mora se strogo pridržavati propisanih mjera i ne smije izlaziti iz samoizolacije, što znači da u navedenom periodu ne smije obavljati poslove prijevoza za svog poslodavca.

 

U privitku objave se nalaze i Dopune Upute za karantene za vozače teretnih vozila koje je izdalo MUP!

 

Što znači i kako provoditi samoizolaciju:

 1. Nije dozvoljeno izlaziti iz kuće, osim u krajnjoj nuždi.

   

  2. Kada uđete u samoizolaciju, dužni ste se javiti izabranom liječniku obiteljske medicine. Daljnja javljanja nisu potrebna, osim ako dobijete temperaturu.

  3. Mjerite tjelesnu temperaturu ujutro i navečer

  4. Obratite pažnju na pojavu simptoma respiratorne infekcije (temperatura, kašalj, otežano disanje…)

  5. Redovito perite ruke sapunom ili koristite hidroalkoholnu otopinu

  6. Redovito čistite i dezinficirajte predmete i površine u prostorijama gdje boravite

  7. Redovito provjetravajte prostoriju

  8. Koristite zasebnu posteljinu, ručnike i pribor za jelo

  9. Osigurajte odvojenu sobu i odvojeno koristite kupaonicu

  10. U slučaju potrebe za odlaskom u zdravstvenu ustanovu prethodno se javite telefonom liječniku obiteljske medicine ili nadležnom epidemiologu.

 

 

Napominjemo da više informacija o samoizolaciji možete pronaći na stranicama ravnateljstva civilne zaštite, na kojima se podaci uredno ažuriraju.

 

Postupci u karanteni za vozace teretnih vozila_NZZJZ